full screen background image

Moţiunea pe tema mineritului, respinsă în Cameră

camera deputatilor     Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 67 voturi “pentru”, 218 “împotrivă” şi 9 abţineri, moţiunea simplă iniţiată de PPDD şi susţinută şi de PDL, intitulată “Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă”.

Deputaţii PPDD şi PDL au acuzat, la dezbaterea moţiunii privind mineritul, că miniştrii din Guvernul Ponta sunt vinovaţi de situaţia grea din Valea Jiului, în timp ce deputaţii puterii au spus că guvernarea PDL nu a oferit nicio alternativă minerilor şi a avut “o strategie de vânzare la fier vechi”.

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă pe tema Văii Jiului este “politicianistă”, arătând că democrat-liberalii ar fi putut face investiţii în domeniul energetic, dar “nu au făcut nimic”.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a spus că atunci când a fost în Valea Jiului a fost aplaudat în picioare de mineri şi că moţiunea nu se referă la domeniul pe care îl gestionează el, arătând că a venit la dezbatere din solidaritate cu ministrul Energiei, Constantin Niţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar