full screen background image

Calculatoare prin programul social „Euro 200”

desktop computer with lcd monitor, keyboard, speaker and mouse,     Aproximativ 300 de elevi suceveni s-au înscris, în acest an, în cadrul programul social „Euro 200”, care oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator.

Lista de cereri eligibile va fi postată pe data de 31 mai, pe portalul Ministerului Educaţiei, iar afişarea listei finale se va face în data de 1 iunie.

Conform legislaţiei în vigoare, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro.

În acest an, cele mai multe cereri, 26, au fost înregistrate la Şcoala Gimnazială Bucşoaia. De la colegiile naţionale şi liceele din judeţul Suceava, doar 27 de elevi, din 7 licee, s-au arătat interesaţi de programul Ministerului Educaţiei, restul fiind din şcoli gimnaziale.

Calculatoarele trebuie achiziţionate între 24 iunie şi 31 august, după această dată tichetele valorice pierzându-şi valabilitatea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar