full screen background image

Nechifor crede în creşterea economică a României

Catalin Nechifor 2     Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat, săptămâna trecută, la summitul mondial anticriză şi la forumul economic organizate în capitala Kazahstanului, Astana.

Potrivit lui Nechifor, majoritatea discuţiilor purtate în Asia au avut drept centru de dezbatere criza europeană.

“Zona euro e practic, acum, o frână majoră în dezvoltarea mondială”, transmite şeful CJ Suceava.

În ceea ce privşte creşterea economică a României, Nechifor crede că ea este corectă, în măsura în care, datorită condiţiilor meteo, se anunţă o creştere de minim 2%, ceea ce este foarte mult comparativ cu media europeană.

Mai mult, s-a stabilit că politicile de austeritate adoptate de Uniunea Europeană nu au făcut decât să adâncească criza. Specialiştii prezenţi la întlnirile din Kazahstan au venit şi cu propuneri pentru a depăşi impasurile ecomonice.

Nechifor a mai spus că a purtat discuţii, împreună cu delegaţia României condusă de Valeriu Zgonea, cu vicepreşedinţii KazMunaiGaz şi cu ambasadorul României în Kazakhstan. În cadrul acestei întâlniri a fost prezentat şi potenţialul judeţului Suceava în ceea ce priveşte agricultura, capacitatea regiunii de a dezvolta produse ecologice şi potenţialul energetic.

Pentru deplasarea preşedintelui Consiliului Judeţean în Kazahstan nu s-a cheltuit nici un ban din bugetul local.

comments

comments




Leave a Reply

avatar