full screen background image

Suspect de mai multe infracţiuni reţinut de poliţişti

politisti     Ieri seară, în jurul orei 20.21, prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, V. Ionuţ de 31 ani, din municipiul Vatra Dornei a sesizat faptul ca i-a fost sustras autoturismul proprietate personală, de pe strada Podu Verde, din faţa spălătoriei auto pe care o administrează.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în jurul orei 14.00, V. Ionuţ şi alţi doi prieteni s-au deplasat la un grătar pe raza comunei Crucea, unde a venit şi P. George, ocazie cu care s-au consumat băuturi alcoolice, iar P. George era în vădită stare de ebrietate încă de la sosire. La finalizarea grătarului cu toţii s-au întors în municipiul Vatra Dornei, autoturismul fiind condus de B. Ionel, acesta fiind singurul din grup care nu a consumat deloc băuturi alcoolice.

În jurul orei 20.00, B. Ionel a oprit autoturismul pe strada Podu Verde, unde partea vătămată are o spălătorie auto, autoturismul rămânând cu cheile în contact şi motorul pornit, deoarece avea probleme cu încărcarea acumulatorului auto. V.Ionuț şi martorii B. Ionel şi P. Vlăduţ au intrat în spălătorie, iar P. George a rămas în autoturism, pe bancheta din spate, fiind în stare avansată de ebrietate. Când au ieşit din spălătorie cei trei au observat ca autoturismul nu se mai afla în faţă şi atunci reclamantul a sesizat furtul.
Imediat după efectuarea apelului, P. George a apărut cu autoturismul în faţa spălătoriei auto, la scurt timp sosind şi echipajul de poliţie rutieră.

Fiind audiat, P.George a declarat ca a luat autoturismul lui V. Ionuţ, însă nu l-a furat, l-a condus aproximativ 1 km până la domiciliul său şi înapoi, pentru a lua bani de acasă cu scopul de a mai consuma băuturi alcoolice. Întrucât emana o halenă alcoolică puternică a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, unde deşi din nou a recunoscut că a condus autoturismul, a refuzat recoltarea de probe biologice.
De asemenea fiind verificat în bazele de date s-a constatat că cel în cauză figurează cu permisul de conducere anulat din data de 23.07.2010, ca urmare a unei condamnări definitive pentru infracţiuni rutiere (ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolica de peste 0,80 grame alcool pur în sânge), cu o perioadă de supraveghere judiciară de 6 ani.

Împotriva lui P. George s-a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”furt folosinţa auto”, ”conducere cu permisul… anulat” şi ”refuzul…. de recoltare probe biologice”, fiind reținut pe o perioadă de 24 ore,  urmând a fi prezentat la 13.05.2103 parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar