full screen background image

Activităţile de picnic, monitorizate de Garda de Mediu

Picnic     Activităţile de picnic derulate începând cu data de 1 Mai, dar şi în perioada sărbătorii pascale, vor fi monitorizate de către echipe ale Gărzii de Mediu, iar nerespectarea prevederilor legale va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, a anunţat Garda Naţională de Mediu.

Potrivit sursei citate, în perioada 1-6 mai, ţinând cont şi de deschiderea sezonului turistic, frecvenţa acţiunilor de control va fi mai ridicată în zonele de agrement, de recreere şi pe Litoral, cu scop preventiv, în vederea monitorizării activităţilor de picnic, respectiv a modului de aplicare a prevederilor Legii nr. 54/2012.

Începând de miercuri şi până pe 4 mai, echipe mixte formate din comisari GNM şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei locale vor desfăşura acţiuni de patrulare în zonele special amenajate pentru activităţi de picnic, respectiv în zonele de afluenţă publică consacrate, pentru prevenirea unor incidente nedorite.

Conform Legii 54/2012, activităţile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate sau în zone indicate pentru picnic care aparţin domeniului public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone în care există utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi şi este permisă aprinderea focului.

În aceste zone special amenajate, respectiv zone indicate pentru picnic, cetăţenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv păstrarea curăţeniei şi aruncarea deşeurilor doar în containerele special amenajate, aprinderea focului în locurile special amenajate, supravegherea arderii şi stingerea jarului după încheierea activităţii, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniştii şi ordinii publice.

De asemenea, este interzisă poluarea cursurilor de apă, aruncarea ţigărilor, chibriturilor sau a obiectelor aprinse la întâmplare, spălarea obiectelor care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate şi distrugerea amplasamentului sau a cadrului natural.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar