full screen background image

Inspecţii în şcolile cu rezultate slabe la simularea examenelor

Inspectoratului Şcolar Judeţean     Unităţile de învăţământ liceale şi gimnaziale care au avut rezultate slabe la simulările examenelor naţionale sunt supuse tirului inspecţiilor la ore şi verificarea documentelor şcolare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, inspecţiile se derulează în paralel cu echipe de inspectori şi metodişti şi au scop de evaluarea cadrelor didactice care predau, la clasele a XII-a şi a VIII-a, disciplinele de la bacalaureat, respectiv evaluarea naţională.

Rezultatele obţinute de elevi la ambele simulări au fost considerate sub aşteptări, promovabilitatea fiind sub 50%, ceea ce arată un nivel scăzut de pregătire al elevilor, în pofida meditaţiilor gratuite oferite în şcoli şi a altor măsuri luate de unităţile şcolare şi de inspectorat.

În perioada 13-17 mai este programată cea de-a doua simulare a examenului de bacalaureat, la română, matematică sau istorie şi la disciplinele la alegere cuprinse în proba E a examenului.

În judeţul Suceava sunt 7.183 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, potenţiali candidaţi la bacalaureatul din acest an, la care se adaugă şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat în sesiunile trecute. În clasa a VIII-a sunt 7.675 de elevi, la care se adaugă alţi 25 de la cursurile cu frecvenţă redusă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar