full screen background image

USL nu doreşte desfiinţarea judeţului Suceava prin proiectul de regionalizare

dontu     Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat că proiectul USL pentru regionalizarea României nu cuprinde desfiinţarea judeţului Suceava. Ovidiu Donţu în comparaţie cu ceea ce îşi propune USL, proiectul de regionalizare susţinut de PDL şi de liderul democrat liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur presupune desfiinţarea judeţului Suceava şi înfiinţarea regiunii Bucovina. Donţu a subliniat că după regionalizare, judeţul Suceava „va fi întărit”, în sensul că va beneficia direct de serviciile unor instituţii din domeniul sanitar, cultural sau din agricultură.

El a mai arătat că şi în mandatul în care Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean Suceava, un primar care vroia implementeze un proiect european cu o valoare mare trebuia să se deplaseze la Piatra Neamţ, la Agenţia de Dezvoltare Regională, lucru care poate fi făcut în continuare. Donţu a arătat că în varianta de regionalizare propusă de USL cetăţenii vor avea de câştigat, pentru că nu vor mai trebui să meargă la Bucureşti atunci când vor avea nevoie de serviciile unor instituţii centrale.

Ovidiu Donţu a arătat că USL propune un proiect de regionalizare în care serviciile de stat să fie cât mai aproape de locuitorii judeţului Suceava, iar absorbţia fondurilor europene să fie cât mai mare, în timp ce liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur vrea un loc de muncă într-o viitoare regiune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar