full screen background image

Vânzarea terenului pe care se va construi noua centrală de cogenerare a fost aprobată de Consiliul Local

termica1După 2 ore şi 15 minute de dezbatere aprinsă, consilierii locali suceveni au aprobat vânzarea a 5.7 hectare de teren societăţii Adrem Invest pentru ridicarea centralei pe biomasă. Preţul pe care societatea îl va plăti pentru achiziţionarea terenului va fi de 314.000 euro.

Tranzacţia a fost condiţionată de prezentarea unei scrisori de garanţie în sumă de 417.000 euro. Prezent la discuţii, administratorul Adrem Invest, Bogdan Antonescu, a precizat că până acum au fost cheltuiţi pentru achiziţionarea de utilaje şi echipamente din Austria, 24 de milioane de euro. Cumpărarea terenului a fost impusă de către Raiffeisen Bank pentru acordarea unui credit de 62 de milioane de euro, bani necesari pentru 4 cazane pe biomasă şi 2 CAF-uri.

Antonescu a mai spus că speră ca lucrările să fie finalizate la începutul lunii noiembrie. Preţul gigacaloriei nu poate să depăşească, pentru următorii 5 ani, 145 lei/gigacaloria, la gardul centralei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că împreună cu toate cheltuielile de transport, preţul final pentru suceveni va fi de 260-270 de lei/gigacaloria. El a mai spus că decizia consilierilor locali a fost mai mult decât necesară pentru că acumularea datoriilor la Termica ar fi dus la faliment Primăria Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar