full screen background image

Ministrul Titus Corlăţean, în vizită oficială în Republica Azerbaidjan

titus corlatean     Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, efectuează joi şi vineri o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitaţia omologului azer, Elmar Mammadiarov.

Potrivit MAE, vizita urmăreşte consolidarea relaţiilor bilaterale şi evaluarea stadiului de realizare a Planului de Acţiune din 2011, pentru implementarea Parteneriatului Strategic lansat în 2009, precum şi stabilirea măsurilor concrete pentru extinderea acestui parteneriat.

Cu această ocazie, se va discuta despre aprofundarea dialogului politic bilateral, cooperarea în domeniul economic şi energetic, dar şi la nivelul organizaţiilor regionale şi internaţionale, inclusiv modalităţi de susţinere a agendei de cooperare a Azerbaidjanului cu NATO şi UE.

Programul prevede consultări între ministrul Titus Corlăţean şi ministrul Elmar Mammadiarov, primirea ministrului Titus Corlăţean de către preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, respectiv primirea de către prim-ministrul azer, Artur Raşizade.

În 2012, România şi Republica Azerbaidjan au aniversat 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. În cadrul vizitei oficiale în România (28-29 septembrie 2009) a preşedintelui azer, Ilham Aliev, a fost semnată Declaraţia privind stabilirea unui Parteneriat Strategic, cu accent pe domeniul energetic. Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic a fost semnat cu ocazia vizitei oficiale în Azerbaidjan a preşedintelui Traian Băsescu (18-19 aprilie 2011).

comments

comments




Leave a Reply

avatar