full screen background image

Doi suceveni, cercetaţi de DIICOT pentru infracţiuni informatice

card bancarProcurorii DIICOT au efectut 85 de percheziţii domiciliare în 17 judeţe, printre care şi Suceava. Aceştia urmăresc destructurarea unor grupuri specializate în infracţiuni informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică.

Simultan cu acţiunea declanşată de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora, sunt efectuate percheziţii domiciliare şi pe teritoriile Germaniei, Marii Britanii, SUA şi Republicii Dominicane. Prejudiciul este estimat la peste 2.000.000 euro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epuleanu a declarat pentru VIVA FM“două dintre percheziţiile făcute în dosarul percheziţiilor au avut loc în Suceava. Membrii grupărilor vizate au confecţionat aparatură pentru a copia date de identificare a card-urilor utilizate pe teritoriul a diferitelor ţări precum Germania, Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, dar şi Ecuador sau Columbia. Datele de identificare erau utilizate pentru retragerea unor sume substanţiale de bani.”

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate 70 de persoane, dintre care 2 din Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar