full screen background image

Silvicultorii suceveni îşi propun să împădurească în acest an 1.400 de hectare de teren

silvicSilvicultorii suceveni îşi propun să împădurească în acest an 1.400 de hectare de teren cu peste 1 milion de puieţi, majoritatea de molid. Totuşi, numărul arborilor care se vor prinde în această primăvară reprezintă doar un sfert din cei plantaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Până la jumătatea lunii viitoare se derulează Luna plantării arborilor, unul dintre cele mai importante evenimente ecologice la nivel naţional. Luna plantării arborilor va mai include acţiuni complementare – vizionarea de filme tematice, organizarea de expoziţii şi mese rotunde şi acţiuni de ecologizare.

Şeful Direcţiei Silvice, Sorin Ciobanu, declară că acţiunile de împădurire se vor prelungi pînă la finalul lunii aprilie, din cauza vremii nefavorabile, o dată cu curăţirea deşeurilor din zonele Şipote şi Zamca din Suceava, Ariniş Gura Humorului şi a Parcului Naţional Călimani.

El a mai precizat că ocoalele silvice vând material săditor la preţuri avantajoase tuturor celor interesaţi şi oferă asistenţă gratuită de specialitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar