full screen background image

Ion Lungu: “Sper ca până în vară să avem clarificată problema salubrităţii stradale.”

zapadarosalLicitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare a Sucevei a dat încă de la început dureri de cap administraţiei locale, pentru că a fost imediat contestată de mai multe firme. În decembrie anul trecut, o firmă din Bucureşti a cerut suspendarea licitaţiei şi a contestat nivelul cifrei de afaceri, conform caietului de sarcini.

 În momentul de faţă, s-a ajuns, din fericire,  în punctul în care procedurile vor fi reluate din momentul anulării acestora.

Decizia luată de Curtea de Apel Suceava este definitivă şi irevocabilă şi trebuie pusă în aplicare de Primăria Suceava.

Primarul Ion Lungu a declarat în această dimineaţă că deocamdată aşteaptă motivarea Curţii pentru a continua licitaţia: “Curtea de Apel a admis plângerea celor de la Flor Construct, Diasil şi Bratner Cluj, în ceea ce priveşte continuarea licitaţiei. Nu avem încă motivaţia, dar se spune că se anulează referatul de anulare a procedurii de atribuire înregistrat la Primăria Municipiului Suceava şi obligă intimata la continuarea procedurii din momentul anulării licitaţiei. Ca atare, licitaţia pentru salubriatatea stradală va continua. Este o veste bună pentru că nu trebuie să o luăm de la capăt cu toate acele termene. Sper ca până în vară să avem clarificată problema salubrităţii stradale.”

În momentul de faţă salubritatea stradală este asigurată de firma Rosal, care lucrează în baza unei prelungiri a contractului iniţial, iar potrivit primarului intervenţia lor nu este tocmai conformă din acestă cauză. Noul operator de salubritate va îngriji străzile şi va asigura deszăpezirea pe timp de iarnă.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar