full screen background image

Consiliul Local Rădăuţi funcţionează fără trei consilieri locali

primaria radautiDeputatul liberal Constantin Galan îl acuză pe primarul rădăuţean Aurel Olărean că nici în acest moment acesta nu a înaintat proiectul de hotărîre pentru eliberarea din funcţie a trei consilieri locali care fie au cîştigat posturi de deputat sau consilier judeţean. Este cazul lui Galan, care a ajuns deputat, Nistor Tătar – în prezent Consilier judeţean şi Lăcrămioara Loghin care a cîştigat concursul pentru postul de administrator public al judeţului.

Constantin Galan spune că în momentul de faţă nu rezolvă problemele comunităţii . În primul rând Consiliul Local Rădăuţi funcţionează cu minus trei consilieri USL. Primarul Olărean cu bună intenţie refuză să promoveze, să iniţieze proiect pentru validarea celor trei consilieri noi. Pot să vă spun că această situaţie durează de circa 7-8 luni de zile, mai exact la vară vom avea un an. Primarul Olărean refuză, cosider din punctul meu de vedere că este un abuz, cred că mult timp nu va mai putea să profite, chiar şi de lege.”
Contactat de reporterul VIVA FM, primarul Aurel Olărean a spus că a făcut documentele pentru eliberarea din funcţie a celor trei consilieri pentru şedinţa ordinară din luna Martie: “Proiectele sunt făcute, au fost făcute în luna ianuarie, s-au obţinut de atunci nişte clarificări, în luna februarie nu s-a făcut şedinţă, iar acum în luna martie o să avem şedinţă la sfârţit de lună şi se vor elibera toate actele şi certificatul constatator, totul va fi în regulă. De ce acest lucru nu a fost făcut după alegeri vă spune domnul secretar.”

Nici primarul de Rădăuţi, nici secretarul Primăriei, Haralambie Herghelegiu, nu au dorit să comenteze situaţia.

Prefectul Florin Sinescu acuză administraţia rădăuţeană de abuz în serviciu. În acest sens, a fost făcută o plîngere penală pe numele Primăriei: “În acest sens am solicitat să fie prezentat în Consiliul Local Rădăuţi acel punct de vedere. În şedinţa din 31 ianuarie a Consiliului Local Rădăuţi nu s-a discutat înlocuirea celor trei consilieri locali şi datorită acestui fapt am înaintat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru abuz în serviciu. Legea spune foarte clar : raportul se semnează de Primar şi Secretar şi se prezintă în prima şedinţă ordinară, adică este o imită de timp, în prima şedinţă, legea te limitează şi spune când trebuie făcut. Din atitudinea pe care o au nu respectă voinţa populaţiei, nu respectă votul populaţiei , practic funcionează cu 3 consilieri mai puţin, crează o altă majoritate decât cea care a fost trimisă în Consiliul local de populaţie, indiferent de care este acea majoritate.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar