full screen background image

Sucevenii, îndemnaţi să participe la alegerile asociaţiilor de proprietari

Asociatii-de-proprietariÎn această perioadă se desfăşoară alegeri în majoritatea celor 104 asociaţii din municipiul reşedinţă. Primarul Ion Lungu declară că jumătate dintre solicitările pe care le primeşte în audienţe sunt legate de relaţiile cetăţenilor cu asociaţiile, administraţia locală avînd totuşi “competenţe limitate de supraveghere”.

El speră ca procentul de 11 % de anul trecut al cetăţenilor care au participat la şedinţele de alegeri ale asociaţiilor de proprietari să crească în această primăvară.

“Sunt anumiţi oameni care vin să reclame problemele de la Asociaţiile de Propietari, iar când sunt Adunări Generale nici cei care fac reclamaţii nu participă. Rolul Asociaţiilor de Propietari este unul important dacă vrem să discutăm despre reabilitările termice, conform legii, partenerul legal pentru cetăţeni este Asociaţia de Propietari .La fel este şi atunci când discutăm despre investiţii, sau despre amenajarea spaţiilor verzi. Oamenii trebuie să înveţe că trebuie să colaboreze şi să se adreseze şi să participe la exerciţiul democratic la asociaţii, să aleagă oameni pe care îi consideră cei mai buni de acolo, care să le poată gestiona problemele şi banii nu în ultimul rând”, a declarat primarul Ion Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar