full screen background image

DSP şi CAS Suceava vor fi desfiinţate

abiteiDirecţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile, a anunţat Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Ludovic Abiţei, a declarat că, probabil, se va merge pe varianta ca acţiunile de control să revină Ministerului, iar consiliile locale şi cele judeţene să aibă o implicare mai mare în domeniu.

“Ştiam că se va face reforma de mult timp dar nu ştiam sub ce formă va fi. Era discuţia în special la cei cu programele, rămâne inspecţia la Minister iar restul nu ştim. Va fi probabil o parte la administraţia publică, cel mai probabil la consiliile judeţene iar o parte va fi trecută în şomaj. În ultima vreme au fost foarte multe solicitări de date de la minister cu referire la personalul Tesa. Aici au vrut în amănunt date, posturi ocupate, cheltuieli, presupun pentru a face un calcul economic. Principala motivaţie ar fi reducerea cheltuielilor”, a spus Ludovic Abiţei pentru VIVA FM.

Abiţei nu a dorit să comenteze decizia Ministrului Sănătăţii în privinţa desfiinţării direcţiilor de sănătate publică. El a spus că efectul acestei măsuri se va vedea în timp.

“Structuri similare ca a noastre sunt în Spania, Italia, oarecum şi Grecia, deci ar fi sudul Europei. În alte ţări sunt altfel organizate, pe agenţii, pe sstructuri, iar sistemul lor este axat pe partea de administraţie publică. Deci, fiecare adminsitraţie publică cu responsabilităţile ei, aşa e şi la noi, cei de acolo, răspuns pentru tot ce se petrece în teritoriu”, a mai spus acesta.

În schimb, preşedintele Casei de Asigurări, Adela Băişanu, s-a abţinut să comenteze deciziile Ministerului, precizînd că nu a primit nici un act oficial.

comments

comments




Leave a Reply

avatar