full screen background image

Expoziţie de pictură cu o valoare de asigurare mai mare de 1.000.000 de euro

muzeuPrimăvara aduce 3 expoziţii importante la Muzeul Bucovinei. Una dintre ele valorează peste un milion de euro.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a anunţat astăzi că pe 15 martie va fi vernisată expoziţia “Steagurile domnitorilor Moldovei”.

Ea cuprinde 37 de piese-replici ale steagurilor de luptă, ce aparţin unui colecţionar moldovean. De asemenea, această expoziţie marchează 538 de ani de la bătălia de la Vaslui.

Tot în luna martie, mai exact pe 27, se va deschide şi expoziţia “Basarabia, Oameni, Locuri, Frontiere”, ce este dedicat aniverării a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă .

Vor fi prezentate hărţi, documente, medalii care vor oferi o imagine cât mai completă a trecutului nostru istoric.

Mijlocul lunii aprilie aduce o premieră în judeţul Suceava. La Muzeul Bucovinei va fi vernisată pe 18 aprilie expoziţia “Scene şi Personaje din Vechiul Testament”. Valoarea celor 19 tablouri expuse depăşeşte valoarea asigurată de 1 milion 100 de  mii de euro.
Angajaţii Muzeului au făcut şi câteva modificări în ceea ce priveşte securitatea şi siguranţa instituţiei.

Pentru luna aprilie dorim să organizăm la Suceava o expoziţie foarte importantă de pictură, este vorba de prima expoziţie de acest gen ce a avut loc vreodată la Suceava, pictură italiană, germană, olandeză şi englezească. Lucrările datează din sec XVI-XIX. Expoziţia cuprinde 19 piese, unele de dimensiuni foarte mari, iar spaţiile noastre de expunere nu sunt atât de generoase , ca atare am ales să aducem doar 19 piese. Expoziţia va fi adusă în condiţii speciale, printre aceste condiţii fiind şi prima de asigurare care se ridică la 1.100.500 de euro. Piesele sunt din categoria tezaur , ”  spune directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Expoziţia “Scene şi Personaje din Vechiul Testament” este organizată în colaborare cu Muzeul Brukenthal din Sibiu şi va face parte din manifestările programului Paşte în Bucovina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar