full screen background image

Stadioanele din judeţ şi sălile de sport vor fi verificate de Prefectură, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Pompieri şi Jandarmerie

sinescu_florinÎn urma unui ordin dat de Prefectul Florin Sinescu, două comisii mixte vor verifica starea tehnică a stadioanelor şi sălilor de sport din judeţ, pentru a asigura siguranţa spectatorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor sau forţelor de ordine, în timpul activităţilor sportive de orice fel.

Astfel, în perioada 18-22 februarie 2013, vor fi verificate 43 stadioane şi 51 săli de sport situate în 53 localităţi din judeţ.

Controalele au în vedere modul în care sunt exploatate construcţiile şi instalaţiile aferente, dar şi realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, se vor verifica măsurile stabilite de către proprietar/utilizator pentru asigurarea ordinii şi securităţii persoanelor prezente în interiorul stadioanelor/sălilor de sport şi măsurile stabilite de către proprietar/utilizator pentru evacuarea, totală sau parţială, a spectatorilor în situaţia producerii unor incendii, catastrofe, tulburarea gravă a ordinii publice sau ca urmare a altor situaţii care pun în pericol viaţa, integritatea corporală ori sănătatea spectatorilor, jucătorilor, arbitrilor, oficialilor sau forţelor de ordine.

Urmează să fie verificate un număr de 43 stadioane şi 51 săli de sport situate în 53 localităţi din judeţ. Am luat această hotărâre deoarece tot ce înseamnă manifestări sportive, zilele localităţilor, reprezintă provocări pentru securitatea şi siguranţa participanţilor, iar stadioanele sportive sunt primele pe listă. Protejarea vieţii cetăţenilor este prioritatea noastră, iar pentru aceasta, locuri în care sute de oameni se adună în mod regulat, gen stadioane şi săli de sport, trebuie să îndeplinească criterii foarte stricte de securitate şi siguranţă”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar