full screen background image

Peste 70% dintre profesori cred că reintroducerea uniformelor şcolare este o idee bună

uniformePotrivit unui sondaj realizat luna aceasta, peste 70% dintre profesori cred că reintroducerea uniformelor şcolare până la absolvirea studiilor liceale e o ideea bună.

Doar 8% dintre profesori se declară împotriva introducerii uniformei obligatorii. De asemenea, 5% au răspuns că această regulă ar trebui aplicată doar la ciclul primar, iar 13% sunt de părere că se impune doar până la finalizarea studiilor gimnaziale.

Acelaşi studiu mai precizează că peste 80% dintre profesori sunt de părere că cea mai bună modalitate de admitere la liceu este examinarea şi doar 13% dintre cei care au fost intervievaţi au spus că metoda de repartizare în funcţie de media obţinută în învăţământul gimnazial este una potrivită.

Cercetarea, realizată luna aceasta, a fost făcută în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 18 ianuarie pe un eşantion reprezentativ de 820 de cadre didactice. Au fost selectaţi profesori şi învăţători din toate cele trei niveluri ale învăţământului preuniversitar. (yahoonews)

comments

comments




Leave a Reply

avatar