full screen background image

Focuri de armă şi peste 30.000 pachete de ţigări confiscate la Brodina

br1     Azi noapte, la nivelul S.P.F. Brodina – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, lucrătorii de frontieră au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând  mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal, însă acestea au ignorat somaţiile, au aruncat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de întuneric şi de terenul accidentat şi împădurit, aceştia au reuşit să fugă.

În zona respectivă, au fost descoperite 13 colete voluminoase care conţineau 30.938 de pachete cu ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene, care au informat că au reţinut o persoană, cetăţean ucrainean şi au descoperit, în apropierea liniei de frontieră, 4 baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 310.000 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către  poliţiştii de frontieră suceveni.

br2

 

 

 

 

br3

comments

comments




Leave a Reply

avatar