full screen background image

Cătălin Nechifor, nemulţumit de primăriile care au executat lucrări fără să le factureze

nechifor_psdPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat astăzi că mai multe administraţii locale au debite pentru lucrările de investiţii executate şi nefacturate, în această categorie încadrându-se Vatra Moldoviţei cu 3 milioane de lei, Liteni cu 1 milion 700 de mii şi Rădăuţi – 1 milion 300 de mii de lei.
O altă categorie este reprezentată de localităţile cu arierate, dintre acestea distingându-se municipiul Suceava cu 2 milioane de lei şi Vatra Moldoviţei – 1 milion 600 de mii.
Cătălin Nechifor a explicat în cadrul conferinţei de presă de astăzi: “Sunt foarte multe localităţi care înregistrează aceste datorii, în ciuda faptului că anul trecut au primit sume consistente din partea Guvernului şi a Consiliului Judeţean Suceava. Cele mai grave sunt datoriile executate şi nefacturate. Este o practică nesănătoasă de a trece la caiet aceste lucrări. Sunt câteva autorităţi publice care au aceste datorii care se întind pe cîţiva ani, din 2008-2009. Mi-aş dori ca în acest an să aducem capacitatea financiară la zero.”
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că trimite adrese tuturor primăriilor din judeţ pentru a-şi actualiza listele cu datorii.
Cătălin Nechifor a precizat, de asemenea,  că va iniţia consultări cu primarii din toate cele 114 localităţi ale judeţului în vederea alocării fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale.

Judeţul Suceava ar urma să primească 564,5 milioane de lei de la bugetul central, potrivit proiectului legii bugetului pe 2013. Suma este cu 42,8 milioane mai mare decât în 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar