full screen background image

Primăria Suceava nu renunţă la ideea de a prelua Parcul Şipote

Parcul_Sipot_-_CetatePrimăria suceveană abia aşteaptă să administreze parcul Şipote pentru a-l putea transforma în spaţiu de agrement.
O eventuală trecere a celor 7 hectare de teren de la Direcţia Silvică în administrare locală va fi posibilă numai după modificarea patrimonială de la fond forestier la parc, după cum spune primarul Ion Lungu: “Sunt oricând dispus ca municipalitatea să preia acest parc, să putem face acolo investiţii. Vom face tot ce putem ca primărie, ca şi Consiliu Local, vom fi alături de cei care vor să ne sprijine, poate de data aceasta avem noroc. Să nu uităm că de 8 ani de zile ne chinuim să transferăm acest parc la municipalitatea Suceava.
Primăria suceveană a iniţiat demersuri pentru preluarea în administrare a parcului Şipote încă de acum 8 ani, dar Comisia de Fond Funciar a respins toate cererile.
Pe de altă parte, actualul proprietar, Direcţia Silvică, este de acord să cedeze parcul, mai ales că nu intenţionează să facă investiţii în zonă, numai că are nevoie de cadru legislativ adecvat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar