full screen background image

Soarta cîinilor comunitari din Suceava rămîne subiect de dispută între Primărie şi fundaţiile de protejare a animalelor

CăţălMotivul neînţelegerilor este sterilizarea câinilor fără stăpân şi faptul că asociaţiile de protecţie a animalelor sugerează să fie lăsaţi în continuare pe stradă cîinii de talie mică.
Şefa asociaţiei Pro Anima, Doiniţa Cocriş, crede că strângerea câinilor în adăposturi nu va rezolva problema, dacă nu se limitează abandonul. Cocriş spune că abandonul de animale este “drastic pedepsit de lege dar niciodată nu au fost prinşi autorii”.

“Măcar cei de talie mică, cei care nu deranjează să nu fie strânşi şi duşi în adăpost pentru că asta ar însemn costuri inutile. Noi am dori totuşi o vaccinare şi sterilizare a lor, o cipare şi eventual de găsit o soluţie ca cei care nu deranjează şi se păstrează curăţenia la blocul unde el îşi duce zilele să rămână acolo. Nu o să putem aduna permanent câini în adăpost pentru că ar trebui ca adăpostul acesta, la un moment dat, eu estimez în 4 sau 5 ani să fie de vreo 10, 20 de hectare”, a declarat Doiniţa Cocriş.

În replică, primarul Ion Lungu susţine vehement ca toţi câinii, îndiferent de talie, să fie adunaţi de pe domeniul public şi duşi în ţarcuri: “Deci, aici nu găsim nici un compromis. Nu va rămâne nici un câine pe stradă. Asta e poveste. Dacă îi lăsăm pe stradă, ce înseamnă câine mare şi câine mic, cine îi categoriseşte?”
Lungu făce chiar şi un apel către asociaţiile de protejare a animalelor să sprijine demersurile municipalităţii.

În urma acceptului dat de majoritatea sucevenilor chestionaţi prin intermediul asociaţiilor de proprietari, municipalitatea a început amenajarea unui nou adăpost pentru câinii fără stăpân, situat în lunca Sucevei, lângă cel existent.

Capacitatea acestor padocuri va fi de 1.300 de locuri, adică egală cu cea a actualului adăpost.

comments

comments




Leave a Reply

avatar