full screen background image

Momente de-a dreptul hilare la şedinţa de ieri a Consiliului Local

primaria-suceavaDupă ce au amînat de 2 ori aprobarea caietului de sarcini pentru licitaţia de salubrizare, consilierii USL sunt acum nemulţumiţi că Suceava nu are decît 2 utilaje de curăţare a zăpezii de pe trotuare.

Consilierul Corneliu Vorniuc a stîrnit zîmbete din partea colegilor cînd a spus că este „mare nevoie de utilaje mici, care se mişcă uşor în locuri înguste”. Asta în condiţiile în care tocmai membrii legislativului au acordat punctaj mai mare salubrizării şi deszăpezirii manuale în comparaţie cu metodele mecanizate.

“Îmi pare rău că şi nouă, grupului de consilieri de la USL ne-a scăpat acest lucru. Problema nr. 1 după părerea mea în acest municipiu rămâne deszăpezirea trotuarului şi aleile adiacente din cartiere nde nu se poate intra cu utilaj mare gabarit. Din câte îmi amintesc eu în caietul de sarcini sunt trecute la utilaje numai două. Cred ca dacă erau 10 bobcat-uri în municipiu în perioada asta tot nu erau suficiente. Nu ştiu dacă se mai poate interveni să modificăm caietul de sarcini, este prea târziu. Vom avea probleme în următorii 8 ani, mari”, consideră Vornicu.

Primarul Ion Lungu nu i-a dat o veste prea bună nici lui Corneliu Vornicu şi nici sucevenilor, chiar dacă spune că va propune adăugiri la contractul de salubritate.

“Este clar că nu mai putem modfica astăzi caietul de sarcini. El este deja trimis pe SEAP, are loc licitaţia pe 15 ianuarie, deja a apărut o serie de contestaţii. Să vedem câştigătorul acestei licitaţii şi pe cale amiabilă sunt convins că vom reuşi să facem un adiţional în momentul încheierii contractului după licitaţie să mărim numărul acestor utilaje. În acest an am fost prinşi puţin între scaune şi asta este o cauză a faptului că deszăpezirea nu este tocmai în ordine în municipiul Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Reamintim, în ultimele 6 luni, caietul de sarcini pentru derularea licitaţiei de salubrizare şi deszăpezire a fost retras de 2 ori de consilierii locali, pe motiv că ar conţine “clauze favorabile unor anumite firme”.

În aceste condiţii, pentru a nu rămîne cu oraşul înfundat în mizerii şi troiene de zăpadă, municipalitatea a fost nevoită să prelungească actualul contract cu Rosal, deşi tocmai majoritatea actuală din Consiliul Local a criticat ani la rînd această asociere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar