full screen background image

Valul de ninsori din weekend a anulat eforturile depuse de autorităţi pentru deszăpezirea de săptămâna trecută

zapadarosalAutorităţile locale sunt neputincioase în faţa iernii.

Desfăşurarea de forţe din săptămîna trecută pentru deszăpezirea municipiului Suceava a fost anulată de valul de ninsori din acest sfîrşit de săptămînă, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Acesta subliniază că municipalitatea a beneficiat şi de sprijinul unor societăţi comerciale care au oferit gratuit utilaje de deszăpezire. Viceprimarul Doroftei spune că intervenţiile s-au desfăşurat cu dificultate pe drumurile unde erau parcate maşini.

“Fac acest apel către cetăţeni ca atunci cînd văd utilajele să îşi mute maşinile pentru cîteva ore. Vom acţiona constant şi  continuu, cu sprijinul acestor societăţi comerciale în utilaje. ROSAL are sarcina foarte clară să menţină la negru toate arterele principale. Spre deosebire de alţi ani, nu am avut nici blocaje interminabile, nici accidente în lanţ sau alte evenimente nefericite. Am acţionat foarte prompt şi incisiv la nivelul staţiilor de transport în comun”, a afirmat Ovidiu Doroftei.

Mai mult, sucevenii sunt sfătuiţi să nu folosească maşina personală şi să apeleze la mijloacele de transport în comun. Iar dacă au posibilitatea, să ajute la îndepărtarea zăpezii din faţa blocurilor.
“Fac un apel către toată lumea să folosească mijloacele de transport în comun. În principal, pe aceste trasee ne asigurăm că se poate circula. Tocmai de asta ne păstrează alte trasee libere, neblocîndu-le cu maşini parcate aiurea, cum se întîmplă pe George Enescu sau în Burdujeni. La fel, îi rog pe suceveni să iasă şi să cureţe zăpada în jurul blocurilor. Vom continua zi de zi cu staţiile de autobuz, cu trecerile de pietoni. Nopţile vom lucra pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic din cartiere”,  a mai spus viceprimarul.

În această noapte, utilajele de deszăpezire vor acţiona în toate cartierele, precum şi pe arterele principale ale municipiului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar