full screen background image

3 echipaje SMURD vor activa de astăzi la nivelul judeţului

Este voba de staţiile Fălticeni, Gura Humorului şi Siret. În această dimineaţă într-un cadru festiv la sediul ISU Suceava a avut loc predarea autospecialelor de tip B. La nivelul judeţului sunt operaţionale în acest moment 7 module SMURD, urmând ca pe viitor să fie înfinţate alte două puncte la Vicovul de Sus şi Solca.

“După ce duminică la Iaşi s-a operaţionalizat punctul aeromedical cu un elicopter SMURD, vedem că astăzi la numai 2 zile distanţă, s-au operaţionalizat încă trei module SMURD. Sunt acoperite majoritatea zonelor din judeţ. A rămas neacoperit Solca şi Vicovul de Sus pe care intenţionăm în timpul cel mai scurt, în momentul în care se primesc şi celelalte două ambulanţe de tip B prin programul operaţional regional să le operaţionalizăm cît mai repede. Ne bucurăm de o colaborare foarte bună cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi cu Unitatea de Primiri Urgenţe. Noi funcţionăm din anul 2011 cu un dispecerat integrat. Ne propunem acum să-l dotăm suplimentar, să intrăm cu nişte programe de evidenţă foarte bune a resurselor de repartiţie cu hărţi GPS astfel încât resursele atât materiale cât şi umane să fie folosite cât mai eficient”, a declarat şeful ISU Suceava, colonelul Ion Burlui.

La festivităţile de astăzi, de la sediul ISU, au participat oficialităţi locale, judeţene şi primarii celor trei localităţi unde vor opera cele trei noi module SMURD.

comments

comments




Leave a Reply

avatar