full screen background image

Consiliul Judeţean face pregătiri pentru asigurarea deszăpezirii drumurilor

Deszăpezirea drumurilor judeţene va fi asigurată în această iarnă cu 42 de utilaje – rabe cu lamă, unimoguri, gredere şi vole.

Comandamentul instituit la nivel judeţ a decis că pe 800 dintre cei 1.130 de kilometri incluşi în primele clase de importanţă vor fi derulate activităţi repetate de curăţare a zăpezii şi poleiului, avînd în vedere legăturile dintre localităţi şi existenţa operatorilor economici şi administrativi.

La polul opus se vor afla tronsoanele cu o slabă circulaţie rutieră, care vor fi deszăpezite mai rar. În această categorie intră şi drumul recent modernizat Pojorîta – Rarău, dupa cum a declarat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Referitor la acest drum, Nechifor spune că „nu va fi o intervenţie constantă din punctul nostru de vedere. Anul trecut au fost cîteva dificultăţi pe acest tronson pentru că e un drum turistic. Însă din punct de vedere al viabilităţii, deserveşte un singur operator economic. Dacă sunt elemente clare că ar putea să ajute la dezvoltarea turismului, vom decide clasarea drumului la nivelul I, astfel încît să putem interveni.”

comments

comments