full screen background image

Sebastian Ghiță, dispărut de trei zile

Rămas de trei zile fără imunitate parlamentară, Sebastian Ghiţă este căutat de procurori şi de poliţişti. Sebastian Ghiţă a fost citat la DNA Ploieşti, pentru lămuriri, în dosarul Tony Blair, însă nu s-a prezentat şi nimeni nu pare să ştie unde este.

Poliţiştii au decis să-l dea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Oamenii legii l-au căutat la toate adresele cunoscute, dar fără succes. Anchetatorii iau în calcul şi varianta plecării în străinătate.

Sebastian Ghiţă era sub control judiciar şi avea obligaţia să se prezinte la Parchet sau Poliţie, ori de câte ori, este chemat.

El a fost citat să se prezinte luni la sediul Parchetului la ora 12:00, însă nu a venit.

La DNA Ploiești au venit avocații acestuia, care ulterior au părăsit sediul DNA fără a face declarații presei.

Surse apropiate anchetei au declarat că nu se cunoaște motivul pentru care Ghiță nu a răspuns citației și nici unde se află acesta.

Pe 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar