full screen background image
Arhimandritul

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale, a primit, marți, titlul de cetățean de onoare al comunei natale Hlipiceni, din județul Botoșani.

Proiectul privind acordarea distincției a fost inițiat de consilierul local Dumitru Cristian Andrioaei și motivat ca fiind o recompensă pentru „nemărginita dragoste si grijă pe care o are pentru această comunitate”.

Comunitatea, prin reprezentanții locali, și-a exprimat recunoștința în cadrul unei festivități la care au participat reprezentanți ai Mitropoliei din Iași, ai Protopopiatului Botoșani și Consiliului Județean Botoșani, prin președintele Doina Federovici.

Alături de Arhimandritul Ciprian Grădinaru a fost și familia sa din Hlipiceni.

Părintele speranței

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni, într-o familie de oameni simpli, dar evlavioși. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria.

Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, zidit sub atenta sa coordonare, așa cum a rânduit Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Aici, Arhimandritul Ciprian Grădinaru coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice, împreună cu sute de voluntari de toate vârstele. Este implicat activ în viața comunității. A ajutat și ajută centre de îngrijiri paliative, sinistrați, refugiați,  spitale și centre de transfuzii, secții de oncologie, centre de zi pentru elevi, orfelinate, azile de bătrâni, adăposturi sociale, dar a derulat și numeroase campanii educaționale, sociale și pentru sănătatea populației.

În cele 21 de campanii de donare inițiate de  părintele Ciprian Grădinaru, oamenii au donat peste 20 de tone tone de sânge, care au salvat mii de vieți.

Chirurgul sufletelor

Chiar dacă a fost chemat să facă misiune în cel mai mare oraș al țării, părintele și-a păstrat liniștea, iar oamenii simt asta și de aceea sunt atrași ca un magnet. Îl caută  pentru sfat și spovedanie  oameni din toate colțurile țării. Prin harul său, preotul spune că simte nevoile celor care îi cer ajutorul. Bolnavi sau necăjiți caută și găsesc alinare în cuvintele preotului, iar celor din mediul rural, preotul trimite medici voluntari să le aline suferințele trupești.

Considerat de credincioși  “chirurgul sufletelor” sau „părintele speranței”, duhovnicul iubit de mii de români este comparat cu marii duhovnici ai țării, precum Arsenie Boca, Părintele Cleopa sau cu Iustin Pârvu.

O săptămână pe lună, părintele se retrage acasă, la mănăstire, locul în care, spune acesta,”până și pietrele sunt sfinte” și în care își poate încărca sufletul.

Vă recomandăm să citiți și:

Festivalul “Floare Albastră” – sâmbătă și duminică la Ipotești

comments

comments