full screen background image

Şedință extraordinară a ATOP Suceava, la Rădăuţi

La Primăria Rădăuți s-a desfășurat, joi, ședința extraordinară a ATOP Suceava. S-au reunit pentru discuții în ce privește asigurarea ordinii și liniștii publice în municipiul Rădăuți dar și pentru a prezenta o informare despre activitățile desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și de administrația locală, membrii ATOP, subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, primarul municipiului Rădăuți Nistor Tătar, viceprimarul Bogdan Loghin, șefii structurilor Ministerului de Interne de la Rădăuți, consilieri județeni și consilieri locali, reprezentanți ai unor instituții din localitate.

Președintele ATOP Suceava, general în rezervă Eugen Șalar a prezentat un material din care reiese faptul că la Rădăuți infracțiunile sunt pe un trend descendent, că Poliția își îndeplinește activitățile, la fel și structurile de ordine publică din Ministerul de Interne și Poliția Locală. A pus accent pe faptul că gradul de siguranță al cetățeanului este unul ridicat în municipiu, dar trebuie ca structurile menționate să-și unească forțele pentru realizareaa unei mai bune comunicări și cooperări între toate structurile de ordine publică. Pentru o informare pertinentă a cetățenilor, se are în vedere organizarea unor întâlniri săptămânale pentru a se discuta misiunile fiecărei structuri și pentru a se asigura că planul unic de siguranță publică este pus în aplicare. Rezultatele obținute la nivelul Poliției municipiului Rădăuți în primul trimestrul al anului 2017 s-au concretizat în faptul că dinamica situației operative a cunoscut un trend descendent al infracționalității, fiind sesizate 242 de fapte, în scădere cu 75 față de perioada de comparație a anului trecut, un procentaj de 36,6%, o primă concluzie fiind aceea de creștere a gradului de siguranță pentru cetățeni.

 

Generalul Eugen Șalar (foto) a menționat că printre recomandările transmise în urma şedinţei se numără şi suplimentarea numărului de patrule în dispozitivul de ordine publică existent la nivelul municipiului, în special pe timp de noapte, dar şi intensificarea activităţilor în cadrul unor acţiuni şi campanii de prevenire a faptelor antisociale. Alte recomandări au fost şi extinderea reţelei de supraveghere video în municipiul Rădăuți şi o prezenţă vizibilă a echipajelor Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea accidentelor şi sancţionarea şoferilor indisciplinați în trafic.

 

În cadrul ședinței ATOP, primarul Rădăuţiului, Nistor Tătar, s-a declarat nemulțumit de activitatea Poliției Rutiere în municipiu și a solicitat ca pe străzile din municipiu să patruleze echipaje suplimentare de poliţie pentru a stopa raliurile ilegale, care au loc în special pe timpul nopţii. Nistor Tatar a afirmat că aceste curse au devenit o problemă în Rădăuţi, fiind organizate în aproape toate zonele municipiului, însă în mod special în centrul oraşului. În aceste condiţii, primarul din Rădăuţi a solicitat stabilirea unor serii de măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în municipiu.

Silvia Boliacu, subprefectul județului Suceava, a precizat la ședința ATOP de la Rădăuți că este mulțumită de activitatea instituțiilor care se ocupă de siguranța și ordinea publică de la Rădăuți și de rezultatele acestora, expuse în ședință. Ea a rugat ambele instituții să meargă pe calea comunicării și să colaboreze mult mai eficient în slujba cetățeanului și să facă ordine în această localitate în care timp de opt ani a tronat dezordinea.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments