full screen background image

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în Bucovina

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a ajuns, sâmbătă, în Bucovina.

Vizita Preafericirii Sale a fost prilejuită de proclamarea canonizării sfinţilor putneni ierarhul Iacob Putneanul și cuvioșii Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei.

Delegaţia oficială a Patriarhiei Române, condusă de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, a fost întâmpinată pe aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava, în jurul orei 12.00.

IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi PS Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, au fost prezenţi pe aeroportul sucevean pentru a ura bun venit Patriarhului României.

În jurul orei 14.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns la Mănăstirea Putna. Patriarhul nostru a fost primit de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de care s-a aflat obştea mănăstirii condusă de părintele stareţ Melchisedec Velnic, dar şi numeroşi credincioşi îmbrăcaţi în costume populare.

După slujba de Te Deum, Chiriarhului Sucevei şi Rădăuţilor a mulţumit Preafericirii Sale pentru prezenţa Sa la acest eveniment important din inima Bucovinei.

În cuvântul său, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit pentru frumoasa primire şi a evidenţiat importanţa aşezământului monahal în cadrul istoriei spiritualităţii româneşti. Patriarhul Daniel a numit Mănăstirea Putna o şcoală pentru simţămintele româneşti.

”Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns în această sfântă şi mare mănăstire, care este o şcoală pentru unitatea neamului nostru şi o şcoală a evlaviei şi a culturii noastre ortodoxe”, a evidenţiat Patriarhul României.

”Aici, în frumoasa Bucovină, în mod aproape unic se întrece frumuseţea naturii cu cea a culturii”, a spus Preafericirea Sa.

Duminică, 14 mai, la Mănăstirea Putna, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a săvîrşit Sfînta Liturghie, parte din programul Proclamării solemne a canonizării Sfinţilor Putneni Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei, și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit duminică, 14 mai, la plecarea de la Mânăstirea Putna, centrul stomatologic din cadrul Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi.

Instituţia medicală inaugurată este ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Preafericirea Sa a fost primit în mod tradiţional cu pâine şi sare de doi copii îmbrăcaţi în costume populare şi de arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana.

După slujba de sfinţire, Patriarhul Daniel a acordat părintelui Iustin Dragomir Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici. Stareţul Mănăstirii Bogdana a dăruit Preafericirii Sale o icoană reprezentând Intrarea Maicii Domnului în Biserică. La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a binecuvântat pe copii prezenţi.

La eveniment au participat mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments