full screen background image

Sanremo 2017: “Chitare şi mitraliere. Un festival al florilor blindat”

Astăzi a început la Sanremo, Italia, cea de-a 67-a ediţie a celui mai important festival al cântecului italian. Conform corespondenţilor Marian Mocanu şi Ileana Popovici, ediţia de anul acesta a adus câteva modificări importante cu privire la siguranţa zonei din jurul Teatrului Ariston.

Ieri, imediat după conferinţa de presă, a fost o alarmă cu bombă la Villa Ormond, iar persoanele de acolo au fost evacuate. Niciodată acest lucru nu s-a întâmplat la Sanremo.
“Prezentatorii festivalului, Maria De Filippi şi Carlo Conti sunt cazaţi într-o localitate de lângă Sanremo, Bordighera, un loc cu o siguranţă maximă, înconjurat de poliţişti cu puşti de precizie. Deasupra, zona este supravegheată cu drone. Practic totul este blindat”, relatează jurnalistul Marian Mocanu.
Presa de astăzi din Italia a titrat: “Chitare şi mitraliere. Un festival al florilor blindat”, “Măsuri de siguranţă excepţionale. Echipe speciale. Drone. Bariere pe stradă”. Pe stradă sunt blocuri de ciment care blochează trecerea maşinilor spre Teatrul Ariston. Carabinierii şi poliţia supraveghează atent toată zona. Aceste măsuri de siguranţă nu au existat niciodată la Festivalul de la Sanremo.

RAI (Radiotelevisione Italiana) contribuie anul acesta cu suma de 7 milioane de euro pentru organizarea Festivalului Sanremo 2017. Suma cea mai mare, 650.000 de euro, o va primi prezentatorul Italian Carlo Conti.
Tot astăzi începe şi competiţia oficială unde sunt înscrişi 22 de concurenţi.

În perioada 7-11 februarie 2017, la Sanremo, Italia, va avea loc cea de-a 67-a ediţie a celui mai aşteptat eveniment muzical al cântecului italian. VIVA FM este sigurul post de radio din România care va avea relatări în fiecare zi de la faţa locului prin intermediul jurnaliştilor Marian Mocanu şi Ileana Popovici. Printre invitaţii speciali de anul acesta îi amintim pe Riky Martin, Clean Bandit, Robbie William, LP, Robin Schultz, Mika, Alvaro Soler, Tiziano Ferro, Giorgia şi Zucchero.

comments

comments




Leave a Reply

avatar