full screen background image

Dragnea: Suspendarea președintelui nu a fost și nu este o soluție

Suspendarea din funcție a șefului statului nu a fost și nu este o soluție, deoarece România are nevoie de stabilitate și să fie bine guvernată, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților în care Klaus Iohannis a transmis un mesaj Parlamentului.

“Noi nu facem nimic împotriva președintelui. Suspendarea nu a fost și nu este o soluție. România are nevoie să fie liniștită, are nevoie de stabilitate, de pace socială. Și noi puteam, după alegeri, de exemplu, când lumea era revoltată, pentru că tot ni se refuzau propuneri și ne întârziau și veneau mesaje neconforme de la președinte, și noi puteam să scoatem lumea în stradă. N-am vrut să facem asta, pentru că am crezut și cred în continuare că România are nevoie de stabilitate și să fie guvernată bine”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților a afirmat că președintele Iohannis când vorbește despre nevoia ca țara să aibă un Guvern puternic și performant, când sugerează ca Guvernul actual să-și dea demisia.

“Astea sunt cuvinte încrucișate. Spui, pe de o parte, că nu este suficient, pe de altă parte, că România are nevoie de un Guvern puternic, de un Guvern performant. Nu poți să vorbești în același discurs și de stabilitate și de instabilitate. Nu poți să vorbești și de guvernare bună și stabilă, dar și să sugerezi că ar putea fi o soluție demisia Guvernului. În sensul acesta am spus să fie lăsat Guvernul în pace să guverneze”, a subliniat Dragnea.

Întrebat de ce nu a fost prezent și premierul Sorin Grindeanu la discursul președintelui Iohannis, Liviu Dragnea a precizat că a avut o discuție și cu acesta și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și s-a stabilit că fiind vorba despre un mesaj adresat Parlamentului, șeful Executivului nu are de ce să participe. În schimb, premierul Grindeanu a fost prezent în plenul Parlamentului ulterior, la votul final pe buget.

“Ieri am avut o discuție în trei, domnul Tăriceanu, cu mine și cu prim-ministrul. Domnul Tăriceanu a atenționat, și a avut dreptate, am fost de acord amândoi cu dumnealui, că este o solicitare de a adresa un mesaj Parlamentului Românei. Aceasta a fost motivația pentru care împreună am convenit ca Guvernul să nu fie prezent, pentru că e vorba de un mesaj adresat Parlamentului. Aceasta este și explicația pentru care n-au fost invitate și alte instituții”, a relatat președintele Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, întrebat care este opinia sa față de mesajul soției premierului, potrivit căruia Grindeanu nu și-a dorit funcția de premier, ci a fost pus de partid, liderul PSD a spus că într-adevăr așa stau lucrurile.

“Da, așa și este, s-a discutat în partid, a fost susținut de partid, e susținut în continuare de partid și este un om bun, un om corect și este un om în care eu am foarte mari speranțe că va guverna foarte bine”, a accentuat Dragnea.

Referitor la susținerea pe care o are în continuare în partid Florin Iordache, ministrul Justiției, Liviu Dragnea a anunțat că miercuri seara sau joi o să discute cu acesta, iar premierul va lua o decizie pe care o va și comunica.

Nu în ultimul rând, întrebat de jurnaliști de ce nu l-a întâmpinat pe șeful statului la intrarea în Palatul Parlamentului, președintele Camerei Deputaților a precizat că, împreună cu președintele Senatului, l-a așteptat pe șeful statului în sala de plen.

“Dar, l-am așteptat aici în sala mare. L-am așteptat aici respectuos, în picioare amândoi, am dat mâna cu dumnealui, l-am invitat în interiorul sălii, la plecare l-am salutat”, a completat Liviu Dragnea.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza