full screen background image

Comisia Europeană salută votul din Parlamentul elveţian pe legea imigraţiei

Comisia Europeană a reacţionat pozitiv la forma în care a fost votată în Parlament legea elveţiană a imigraţiei, fără restricţiile care au tensionat relaţiile dintre blocul comunitar si ţara cantoanelor. Legea, care încearcă să controleze fenomenul migraţiei forţei de muncă, este rodul unui compromis politic.

Legea votată în Parlamentul de la Berna are intenţia de a controla fenomenul migraţiei forţei de muncă şi este rezultatul unui referendum din 2014, la care elveţienii s-au exprimat în majoritate pentru impunerea unor restricţii dure în acest domeniu.

De atunci politicienii elveţieni au fost nevoiţi să găsească o cale de mijloc între voinţa electoratului şi relaţiile cu Uniunea Europeană.

Este un semn bun că legea nu are intenţia de a impune cote pe libera circulatie a cetăţenilor şi nu are în vedere restrângerea accesului acestora la locuri de muncă din Elvetia, aşa cum se arăta iniţial în propunerea legislativă, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

În forma adoptată, legea prevede ca înainte de a opta pentru străini angajatorii să facă o selecţie în rândul elveţienilor care nu au un loc de muncă.

Dialogul între Uniunea Europeană şi Elveţia va continua în această săptămână, când este prevăzută o întâlnire dintre preşedintele Comisiei şi cel al confederaţiei helvetice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar