full screen background image

Vasile Oșean, APM Suceava: ”Transportul durabil înseamnă și încurajarea transportului în comun.”

 

Viva Trafic Vasile Oșean

Pe 22 septembrie, oraşele sucevene participante la Săptămâna mobilităţii europene iau măsuri în vederea creării de zone exclusive pentru pietoni, biciclişti şi transport public și sărbătoresc Ziua Fără Mașini.
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava, ca autoritate de mediu la nivelul judeţului, participă la Săptămâna mobilităţii europene (European mobility week), eveniment susţinut de Comisia Europeană, în perioada 16-22 septembrie.
Şeful APM, Vasile Oșean, recomandă autorităţilor administraţiei locale sucevene să contribuie la îmbunătăţirea climatului urban prin promovarea ideilor de transport durabil, nepoluant, extinderea pistelor şi parcărilor pentru biciclete, arterelor pietonale şi promovarea mijloace de transport public atrăgătoare.
Într-o intervenție telefonică la Viva Trafic, Oșean a spus:

”Transportul durabil înseamnă și încurajarea transportului în comun, astfel încât pe străzi să nu se mai plimbe un număr imens de mașini.

Mai mult de jumătate din orașele europene au pus în aplicare măsuri permanente în domeniul transportului urban, concentrându-se în principal pe accesibilitatea și sprijinirea mersului cu bicicleta și a mersului pe jos.

APM Suceava îndeamnă populația și autoritățile din toate orașele sucevene să contribuie la îmbunătățirea climatului urban prin acceptarea ideilor de transport durabil, nepoluant.”

comments

comments