full screen background image

Prefectura ia măsuri pentru prinderea ursului care a fost văzut duminică prin Suceava

urs prin suceava     În cursul zilei de luni, 21 septembrie, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a convocat la sediul instituţiei o şedinţă operativă pentru stabilirea măsurilor şi responsabilităţilor în vederea identificării şi capturării exemplarului de urs brun (Ursus arctos), a cărui prezenţă a fost semnalată în municipiul Suceava, prin apelul la numărul unic de urgenţă 112.

La întâlnire au participat factorii de decizie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Poliţiei Locale, Direcţiei Silvice, Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit un plan comun de măsuri pe linia siguranţei publice, cuprinzând primele acţiuni: identificarea zonei în care îşi face simţită prezenţa ursul, cât şi prevenirea populaţiei asupra limitării deplasării în acel perimetru, concomitent cu anunţarea Primăriei municipiului Suceava, care potrivit legii are obligaţia de a acţiona prin structurile specializate pentru capturarea animalului. Menţionăm că, în conformitate cu art.34 alin.(1) din Legea nr. 407/2006, Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, modificată şi completată prin Legea nr. 149/2015, Consiliul Local al municipiului Suceava are obligaţia de a solicita gestionarului fondului cinegetic limitrof recoltarea exemplarului de urs.

“Considerând siguranţa cetăţenilor un deziderat prioritar, am solicitat reprezentanţilor instituţiilor abilitate să depună toate eforturile necesare pentru identificarea şi capturarea exemplarului de urs brun şi să ne informeze permanent asupra derulării demersului de prindere al acestuia. Totodată, facem apel către toţi cetăţenii să sesizeze la numărul de urgenţă 112 orice informaţie cu privire la prezenţa ursului în municipiul Suceava, informaţii care pot constitui un real sprijin în acţiunea de identificare şi capturare a ursului”, a declarat prefectului judeţului, Constantin Harasim, la finalul întâlnirii.

comments

comments