full screen background image

Flutur: Colegiul Director Naţional al PDL se reuneşte săptămâna viitoare

flutur     Colegiul Director Naţional al PDL se reuneşte la începutul săptămânii viitoare pentru a valida candidatul formaţiunii pentru alegerile prezidenţiale din 2014 desemnat în urma scrutinului intern, care se încheie sâmbătă cu votul în regiunea Bucureşti-Ilfov, a anunţat secretarul general al democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur.

“S-au finalizat alegerile pentru candidatul la prezidenţiale din partea PDL. Sâmbătă este ultima acţiune, pe regiunea Bucureşti-Ilfov. Sâmbătă vor fi alegeri pe această regiune. Candidaţii Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă vor prezenta miercuri, la ora 18,00, la Parlament, strategiile, proiectul de ţară, iar sâmbătă vor fi alegeri. Luni vom avea Colegiul Director Naţional la ora 11,00 la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor. Vom discuta rezultatul final şi, practic, este stabilirea candidatului PDL pentru alegerile prezidenţiale din 2014”, a declarat secretarul general al PDL, într-o conferinţă de presă.

Flutur a precizat că, în cadrul cursei interne pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL, până în acest moment, în cele şapte regiuni unde s-au organizat alegeri au votat peste 130 de mii de membri de partid.

“Noi sperăm, aici, să depăşim 140 de mii de colegi. Este o premieră pentru politica românească ca un partid politic să aibă această dezbatere şi vot. Toţi membrii PDL să participe, practic, la o decizie atât de importantă, desemnarea candidatului la prezidenţiale”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Secretarul general al PDL a adăugat că alegerile pentru desemnarea conducerilor unor organizaţii judeţene vor continua: pe 13 decembrie la Sibiu, pe 14 decembrie la Brăila şi Constanţa şi pe 15 decembrie la Cluj şi Călăraşi.

Marţea viitoare, PDL va depune la Tribunal “semnăturile pentru susţinerea Partidului Democrat Liberal, aşa cum prevede legea, în anul preelectoral, anul 2014 este an electoral”, a mai precizat Flutur.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a câştigat până acum şase dintre cele şapte runde de alegeri pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale în faţa contracandidatului său, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

comments

comments




Leave a Reply

avatar