full screen background image

Adrian Năstase se prezintă din nou la ÎCCJ

adrian nastase     Fostul premier Adrian Năstase ajunge luni din nou în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru audieri în ultimul dosar pe care îl mai are pe rol: Zambaccian. Alături de Adrian Năstase, acuzat de luare de mită şi şantaj, mai sunt audiaţi soţia sa, Dana, şi fostul consul al României în China, Ioan Păun.

Înainte de a intra la audieri, Adrian Năstase a afirmat că starea de spirit în familia sa nu este cea mai bună, „după opt nouă ani de hărțuire permanentă, care înseamnă presiuni asupra familiei”.

În ceea ce privește întrebările referitoare la procurorul Lucian Papici, demis din funcția de conducere la secției I a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și care a instrumentat și dosare ale fostului premier, Adrian Năstase a încercat să se abțină să comenteze, din moment ce se consideră subiectiv. „Dosarele pe care le-a pornit, cel puțin legătură cu , au fost anulate la Înalta Curte și a fost nevoie de noi cercetări, sigur, în condițiile în care lucru acesta avea o anumită semnificație politică la vremea respectivă”.

Referindu-se la demersul de a rămâne în Baroul București, el a explicat că „e o chestiune mai mult simbolică, nu am mers și nu o să merg la bară”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar