full screen background image

Municipiul Suceava lucrează cu planul urbanistic general expirat de aproape 4 ani

pug     Planul Urbanistic General al municipiului Suceava  este aproape gata, susţine viceprimarul municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei.

Aceasta în condiţiile în care zilele acestea trebuia evaluată o preluare pe etape a docmentaţiei, prevăzută în contract, necesare fiind însă, potrivit adjunctului şefului executivului local, alocarea şi disponibilizarea sumelor pentru plata executantului documentaţiei.

Responsabilii Primăriei relansează apelul către administratorii reţelelor de utilităţi publice, de a pune la dispoziţia specialiştilor toate datele despre infrastructura cu pricina.

Până acum, deşi demersul este obligatoriu, foarte puţini dintre operatorii în cauză s-au conformat solicitării, şi aceasta întrucât, pentru refuz, nu sunt prevăzute sancţiuni.

Referindu-se la acelaşi subiect, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a accentuat că, în cauză, este un proiect laborios şi că se doreşte ca totul să iasă bine.

Edilul şef precizează că încă se lucrează la ridicările cadastrale, precum şi la celelalte elemente, opinând că Planul Urbanistic General va fi recepţionat în 2014.

“Vă asigur că nu trage nimeni de timp, fiind vorba despre o lucrare foarte complexă”, precizează Ion Lungu.

Administraţia locală suceveană nu are Plan Urbanistic General de aproape 4 ani.

Termenul de valabilitate al documentaţiei a expirat încă din noiembrie 2009, moment în care Primăria municipiului Suceava s-a adresat Ministerului Dezvoltării Publice, respectiv Direcţiei Generale de Dezvoltare Teritorială, de la care a obţinut o aprobare pentru o prelungire a valablităţii, prin hotărâre a Consiliului Local, până la votarea şi intrarea în vigoare noului PUG.

Primarul Ion Primarul Ion Lungu crede că prin elaborarea şi punerea în aplicare a PUG şi regulamentului de aplicare acestuia va fi eliminat haosul din urbanism sucevean.

PUG este instrumentul de lucru în baza căruia administraţia locală eliberează certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar