full screen background image

Spaţiile publice, curăţate de căpuşe şi ţânţari

capusa     Spaţiile publice din municipiul Suceava sunt supuse unui program de dezinsecţie, având drept scop exterminarea căpuşelor.

Acţiunea este coordonată de către viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, şi se derulează în 56 de zone, dintre care 22 de parcuri şi scuaruri.

„Acţiunea vizează toate parcurile şi spaţiile de joacă, care sunt tratate împotriva căpuşelor şi a ţânţarilor. A durat mai mult să punem în aplicare această măsură pentru că a trebuit să aşteptăm vremea potrivită, astfel încât acţiunea substanţelor să fie de durată”, a precizat Doroftei.

Campania de dezinsecţie a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii a devenit o necesitate, după ce zeci de suceveni au ajuns la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” muşcaţi de căpuşe.

Pentru combaterea insectelor s-a folosit o soluţie biodegradabilă, care nu prezintă pericol pentru populaţie.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în 2013, primele cazuri de boală Lyme au fost semnalate luna trecută, iar printre pacienţi se regăsesc şi doi copii.

S-au îmbolnăvit grav şi riscă să rămână cu sechele pe viaţă, după ce au fost muşcaţi de căpuşe, un tânăr de 26 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, un tânăr de 21 de ani, din Rădăuţi, un băieţel de 5 ani, din Chilişeni, şi o fetiţă de 7 ani, din Vereşti.

Pentru a evita muşcăturile de căpuşe, medicii recomandă evitarea deplasărilor în zonele împădurite şi la iarbă verde şi purtarea de haine deschise la culoare, care să acopere cât mai mult din piele.

Boala Lyme provoacă afecţiuni ale pielii, ale articulaţiilor, iar în cazurile mai grave afectează inima sau sistemul nervos.

comments

comments




Leave a Reply

avatar