full screen background image

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

Politia rutiera     Miercuri, la ora 15.52, pe DN 17, în localitatea Iacobeni, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat, de 44 de ani, din județul Galați, care a fost depistat de aparatul radar circulând cu viteza de 86 km/h, în localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.

Tot miercuri, la ora 16.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată despre faptul că, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17A, din direcția Marginea-Rădăuți, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Bilca, a intrat în depășirea unui autoturism, fără să observe intenția conducătorului acestuia de a efectua virajul la stânga pe un drum comunal, intrând în coliziune.

În urma evenimentului rutier, nu s-au înregistrat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto de 31 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Joi, la ora 00.20, în timp ce se afla în serviciul de patrulare, pe DJ 176, pe raza comunei Vama, un echipaj de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat, de 31 de ani, din comuna Frumosu.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceste cauze s-a întocmit dosare penale, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments