full screen background image

Ţigări de contrabandă, în valoare de 45.000 de lei, confiscate la Straja

ctm1     În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava, sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatare a informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă.

În urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și a Postului de Poliție Straja, s-a reușit identificarea unui autoturism, pe un drum comunal neclasificat de pa raza comunei Straja, care staționa în spatele unui magazin alimentar.

Din verificări, s-a stabilit că vehiculul a fost condus de un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Siret.

În urma controlului amănunţit al autoturismului, poliţiştii au descoperit 4.460 de pachete cu ţigări conţinând cantitatea de 89.200 de țigarete, de provenienţă extracomunitară, în valoare de aproximativ 44.600 de lei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin 3 din Lg. 86/2006 mod. prin O. U. G. 54/2010 .

Totodată poliţiştii au dispus şi măsura indisponibilizării autovehiculului, în vederea cercetărilor.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments