full screen background image

Calificări prin cursuri de formare profesională pentru şomerii suceveni

ajofm suceava     Beneficiarii care au ales să-și mărească șansele de angajare prin reconversie profesională, pot alege între cursurile finanțate din fonduri europene și cursurile finanțate din Bugetul Asigurărilor de Șomaj.

Toate programele  de formare profesională  oferă cursuri gratuite pentru persoanele care nu au un loc de muncă.

AJOFM Suceava este partener în două proiecte cu finanțare europeană, prin care organizează cursuri  cu indemnizație de participare, în meserii care diversifică gama tradițională de calificări.

Directorul Executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi precizează că grupul țintă al proiectului “JOB FINDER” este format din 260 de șomeri și persoane inactive, din care 43 de persoane se vor califica în luna ianuarie în meseriile de brutar, manichiurist și inspector resurse umane, iar în luna februarie vor demara cursurile de peisagist floricultor și lucrător în creșterea animalelor.

Grupul țintă al proiectului va primi suport pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și va participa la o bursă specială a locurilor de muncă.

Cel de-al doilea proiect, “Măsuri active integrate  pentru șomerii  din Regiunile Nord – Est și Sud – Est – sustenabilitate în sfera turismului”,  diversifică gama de calificări prin cursurile de administrator pensiune turistică și cursuri de competențe în limbi străine. Planul de formare al anului 2015, finanțat din Bugetul Asigurărilor de Șomaj, oferă opțiuni de calificare într-un număr de 19 meserii, deschiderea cursurilor urmând să înceapă cu luna februarie 2015. Pentru a alege una din calificări, solicitanții pot consulta lista cursurilor postată  pe site (www.suceava.anofm.ro), pe pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/ajofmsuceava) sau la avizierul agenției.

comments

comments