full screen background image

Ponta: Principalul obiectiv pe 2015 este reducerea TVA la toate produsele

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în ședința săptămânală de Guvern, că încasările pe luna ianuarie sunt mai mari decât erau prevăzute, astfel încât România este, după Germania, cea mai disciplinată din punct de vedere bugetar.

„Deja am primit prima veste bună și mă bucur, deja ANAF-ul și domnul ministrul de Finanțe mi-au confirmat că și în luna ianuarie avem încasări mai mari decât erau previzionate în plan (..) Suntem, după Germania, cei mai disciplinați bugetari, dar banii aceia trebuie să îi cheltuim în continuare”, a declarat Ponta.

„Vreau să anunț toți miniștrii să ne sprijiniți în obiectivul pentru 2015 de a reduce TVA la toate produsele.

 Toate eforturile sunt pentru o viață economică bună care să ne ajute să reducem TVA la toate produsele. Săptămâna viitoare voi emrge să prezint prioritățile Guvernului în raport cu Parlamentul în prima sesiune și voi prezenta intenția privind Codul Fiscal, Legea Minelor (..) Domnul Rus, să discutați cu comisiile parlamentare masterplanul. Dacă vor circ, e treaba lor. Noi ne vedem de treabă. Am vrut colaborare și transparență dacă avem cu cine să o facem, o facem și mergem mai departe”,  a continuat Victor Ponta.

Acesta i-a rugat pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, și pe Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, să se ocupe de problemeLE privind indexarea corectă a pensiei, respectiv de implementarea cardului de sănătate în sistemul sanitar.

comments

comments