full screen background image

Consilierii locali suceveni nu vor „cultură în centru”

casa de cultura suceava     Municipiul Suceava nu s-a mai asociat cu Fundaţia „Rossi”, în vederea derulării proiectului „Cultură în centru”.

Proiectul de hotărâre a fost respins, în şedinţa ordinară a Consiliului Local,  parteneriatul, care trebuia să fie valabil în intervalul 1 iulie-31 august, neîntrunind numărul de voturi necesar pentru a trece.

Primăria urma să participe în proiect cu 20.000 de lei, sumă alocată de la bugetul local.

„Necesitatea realizării acestui proiect de datorează, în primul rând, dorinţei de promovarea a valorilor culturale şi amenajării a unui spaţiu public situat în centrul municipiului Suceava, pentru susţinerea manifestărilor culturale şi artistice în aer liber”, le-a spus aleşilor locali, în prealabil, primarul Ion Lungu, autorul iniţiativei legislative.

Potrivit proiectului, în centrul municipiului Suceava erau prevăzute, în fiecare sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00, o serie întreagă de manifestări culturale.

Conform organizatorilor, acestea ar fi constat în concerte de muzică clasică, muzică uşoară, expoziţii de desen şi de caricatură.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre, seria de evenimente se adresa publicului sucevean, prin aducerea acestuia în contact cu creaţia artistică contemporană, cât şi prin conştientizarea lui cu privire la potenţialul deosebit pe care îl au artiştii suceveni, cadre didactice şi elevi, alături de alte valori locale.

Scopul proiectului îl reprezenta promovarea valorilor culturale locale, invitaţii să ţină spectacole fiind artişti suceveni, cadre didactice şi elevi ai Colegiului de artă „Ciprian Porumbescu”.

Obiectivul principal al proiectului consta în asigurarea unui cadru adecvat de exprimare artistică, în vederea promovării valorilor locale culturale, dar şi a municipiului Suceava, ca promotor al acestor valori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar