full screen background image

Numărul turiştilor din judeţ a crescut cu 6,5%

pensiune iarna     Comparativ cu ultima lună a anului 2012, în decembrie 2013, numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Suceava a crescut cu 6,5%, se arată în informarea oferită zilele acestea publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică.

Conform DJS, în luna Sărbătorilor de iarnă a anului anterior, în judeţ au fost înregistrate 46.728 de înnoptări, 2.916, adică 6,2% din acestea, fiind ale turiştilor străini.

Astfel, numărul înnoptărilor a crescut cu 3,5% în cazul vizitatorilor români şi cu 88,5% în cel al străinilor. Pe zone turistice, cei mai mulţi turişti s-au cazat şi au rămas în structurile de primire turistică din zona montană(35,5%), urmate de zona staţiunii balneare Vatra Dornei (34,4%), structurile de primire turistică din municipiului Suceava(21,3%) şi „alte localităţi şi trasee turistice”, cu 8,8% din totalul înnoptărilor.
În judeţul Suceava, Durata medie de şedere în ultima lună a anului 2013 a fost de 2,4 zile, cea mai mare fiind consmnată în zona Vatra Dornei, cea de 4,2 zile.

În luna decembrie, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost de 19,5%, mai mare cu un punct procentual în raport cu decembrie 2012.

Pe zone turistice, cel mai înalt nivel al indicelui de utilizare netă a locurilor de cazare, cel de 27,7%, s-a înregistrat în zona staţiunii balneare Vatra Dornei, urmată de reşedinţa de judeţ, municipiul Suceava, cu 25,5%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar