full screen background image

ICOPROF-BT-R: viitori absolvenți informați despre serviciile AJOFM

Vineri, la Botoșani s-a desfășurat  un nou eveniment de informare și promovare a beneficiilor și oportunităților oferite în cadrul proiectului –  ,ICOPROF-BT-R: Informare, consiliere, orientare profesională – Centru de sprijin pentru cariera ta”.
La acțiune au participat elevi și profesori de la Colegiul Economic „Octav Onicescu”.
Evenimentul reprezintă, pe de o parte, o oportunitate unică pentru tineri de a descoperi cursurile de formare profesională oferite prin intermediul proiectului și beneficiile acestora și, pe de altă parte, o ocazie pentru aceștia de a interacționa cu persoane cu interese similare și de a cunoaște experți din diverse domenii.
În cadrul proiectului, peste 420 de persoane care locuiesc în zonele Parcul Tineretului, Centrul Istoric, Împărat Traian, Grivița, Tudor Vladimirescu, Săvenilor vor beneficia de programe de formare profesională,  pentru meserii precum: tehnician normare, salarizare, organizare, agent de securitate, ospătar (chelner), lucrător comercial sau cameristă.

Între altele, tinerii au aflat și despre Economia Socială, concept relativ nou, legiferat de mai bine de cinci ani.

Despre proiect

Proiectul contribuie la soluționarea problemelor identificate, prin reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zonele Urbane Marginalizate (ZUM1 si ZUM2) și teritoriul SDL din Municipiul Botoșani, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.
Proiectul este derulat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Botoșani, în calitate de beneficiar, împreună cu partenerul Current Trends Consulting.

Acesta se implementează pe o perioadă de 16 luni de la 1 septembrie 2022 până la 31 decembrie 2023​.

Acesta va facilita a​ccesul la servicii de ocupare : informare, consiliere şi mediere pentru 420 de persoane, va furniza cursuri de calificare şi alte măsuri specifice pentru 210 persoane ​ și​ sprijin activ pentru angajarea a 105 persoane din teritoriul SDL.

Bugetul total al proiectului este de 2​,8 milioane de lei. ​


Vă recomandăm să citiți și:

Liceul cu Program Sportiv Botoșani, încă 15 medalii adăugate la palmaresul școlii

comments

comments