full screen background image
Absolvenții

Cursuri de formare și bani de la AJOFM pentru persoane defavorizate

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Botoșani, în calitate de beneficiar al proiectului ,,ICOPROF-BT-R: Informare, consiliere, orientare profesională – Centru de sprijin pentru cariera ta”, contract  POCU/717/5/1/152023, împreună cu partenerul Current Trends Consulting continuă activitățile desfășurate  în cadrul acestui proiect . Astfel astăzi, în cadrul Activității A4. Furnizarea de programe de formare demarează programul – Tehnician normare, salarizare, organizare – finanțat din bugetul proiectului, program de formare care se derulează în perioada 20 ianuarie 2023 – 8 august 2023 pentru un număr de 14 persoane înregistrate – grup țintă în cadrul proiectului.

La finalizarea programului de formare, participanții vor beneficia de un sprijin financiar în sumă de 800 lei și servicii de mediere a muncii în vederea angajării.

În cursul anului 2023 se vor organiza și următoarele programe de formare: agent de securitate, ospatar (chelner), lucrător comercial, cameristă, pentru un număr total de 210 persoane din grupul țintă.

Despre proiect

Proiectul contribuie la soluționarea problemelor identificate, prin reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zonele Urbane Marginalizate (ZUM1 si ZUM2) și teritoriul SDL din Municipiul Botoșani, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.
​Proiectul se implementează pe o perioadă de 16 luni de la 1 septembrie 2022 până la 31 decembrie 2023​.

Acesta va facilita a​ccesul la servicii de ocupare : informare, consiliere şi mediere pentru 420 de persoane, va furniza cursuri de calificare şi alte măsuri specifice pentru 210 persoane ​ și​ sprijin activ pentru angajarea a 105 persoane din teritoriul SDL.

Bugetul total al proiectului este de 2​,8 milioane de lei. ​

 

Vă recomandăm să citiți și:

Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare

comments

comments