full screen background image

Relu Fenechiu a demisionat din fruntea Ministerului Transporturilor

relu-fenechiu     Relu Fenechiu a demisionat, vineri, din funcţia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului. Informația a fost confirmată și de premierul Ponta.

“Da, voi prelua eu interimatul până va propune PNL un nou ministru”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ministrul demisionar ar fi discutat în prealabil cu premierul, transmițându-i că va părăsi postul de ministru.

Printre numele vehiculate pentru înlocuirea lui Fenechiu la Transporturi se numără fostul ministru Ovidiu Silaghi.

Înaintea anunţului privind demisia lui Fenechiu, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, declara, pentru Mediafax, că acesta “a fost” un ministru bun şi că beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie. “Sigur că e vorba de o decizie în primă instanţă, decizia nu este definitivă, colegul nostru beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie, până la pronunţarea unui verdict definitiv. Sunt desigur dezamăgit ca să spun atât în plan personal cât şi în plan politic. Domnul Fenechiu, în opinia mea, pe lângă o relaţie de colegialitate, cred că a fost şi un ministru foarte bun, cu realizări de necontestat şi precizez încă o dată că am încredere că va reuşi să obţină o sentinţă favorabilă la recurs”, a spus Voicu.

Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Decizia dată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

comments

comments




Leave a Reply

avatar