full screen background image

Disponibilizaţii de la Termica ameninţă cu greva foamei

salariati 1     Aproximativ 70 de lucrători de la societatea de termoficare Termica Suceava au manifestat, azi, pentru a doua zi la rând, la sediul Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, nemulţumiţi de situaţia incertă în care se află.

Sindicaliştii reclamă că, de mai bine de 2 luni, de când au fost înştiinţaţi că sunt pe lista concediaţilor colectiv, nu s-a luat nicio măsură de protecţie socială din cele prevăzute de contractul colectiv de muncă şi că, deşi le sunt promise, plăţile compensatorii nu au început să se facă nici la această dată.

Mai mult, cei în cauză acuză autorităţile locale că i-au abandonat, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, fiind plecat în concediu de odihnă.

Manifestanţii au declarat că nu au nicio siguranţă că îşi vor prima banii cuveniţi, acuzând de dezinteres atât pe reprezentanţii administraţiei publice locale, cât şi Guvernul României.

Aceştia au purtat pancarte inscripţionate cu lozinci precum: „Ne-aţi disponibilizat fără protecţie socială!”, „Guvernul trebuie să creeze nu să desfiinţeze!”, „Termica Suceava, egal Oltchim”, „Până aici, ajunge!”, „Lungu, specimen minciună”, scandând „Mincinoşii!”, „Ruşine!”, „Jos primarul!” şi „Jos Guvernul!”.

Un protestatar a ameninţat cu greva foamei, deoarece au copii de crescut, soţii şomere, iar fără serviciu, ei nu mai rezistă.

Viceprimarul municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat că, o dată cu intrarea în insolvenţă, responsabilitatea revine administratorului judiciar.

“În urma solicitării pe care sindicatul de la Termica a făcut-o la Primăria municipiului Suceava, a primit aprobare de a manifesta în faţa acesteia. În momentul de faţă, Termica este în procedură de insolvenţă, drept pentru care, tot ceea ce se întâmplă acolo este analizat de către cei care sunt administratori judiciari”, a declarat Doroftei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar