full screen background image

Concert de muzică corală religioasă, la Rădăuţi

Rădăuțenii vor asista, joi, 29 martie, la ora 18.00, la concertul de muzică corală religioasă ”Ofrandă la poalele crucii”, ajuns la cea de a IX-a ediție. Intrarea în sala de spectacol va fi liberă.

Pricesne, cântece religioase cu specific pascal, prelucrări corale, fragmente din Sfânta Scriptură sau din Monografia Bisericească, vor induce publicul prezent într-o stare specială.

Ofrandele muzicale aduse Mântuitorului, Domnului Sfânt, Maicii Domnului, sunt modalități de a curăța sufletul omenesc, de aceea aceste spectacole se bucură de interesul rădăuțenilor. Vor urca pe scenă Corul ”Dorvoces” de la Dornești, Corul Parohiei ”Sfântul Procopie” de la Milișăuți, Corul Parohiei ”Sfântu Gheorghe” de la Vicovu de Sus – Laura, Corul Parohiei Romano-Catolice de la Rădăuți și Corala Bărbătească Ortodoxă ”Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți.

Corala Bărbătească Ortodoxă ”Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți a participat la concursuri de gen în România și în străinătate, de unde s-a întors cu premii importante.

În anul 2012, s-a prezentat la un Festival – concurs de muzică corală bisericească la Hainovka în Polonia, în 2012 și 2014 în Belarus, de unde a venit cu premiul I la secțiunea coruri preoțești și ale Institutelor Teologice.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments


TAG